Jak už jsme psali, v sobotu 9. listopadu v 17 hodin přivítáme po roce v sálu havlíčkobrodské Staré radnice prof. RNDr. Vladimíra Krále, DrSc.

Cyklus, kterému se letos pan profesor bude věnovat nese název LEPŠÍ ŽIVOT (SKORO) BEZ INVESTIC, ANEB INVESTUJTE DO SEBE. Podle názvu cyklu nelze snadno odvodit, že se tentokrát více než genetice budeme věnovat genezi (tedy vzniku), a hlavně udržování a řešení vzájemných vztahů. Zde se podívejte na názvy jednotlivých přednášek:

9.11.2013 Jak dobře vycházet s 96% LIDÍ?

16.11.2013 Nejste spokojeni s PARTNEREM? Co s tím udělat…

23.11.2013 Pozitivní myšlení jako KLÍČ k úspěchu v životě.

Za obzorem 2013_02

Každá z přednášek začíná na stejném místě a ve stejném čase, tedy vždy v pět hodin odpoledne, krátce po setmění.

Prof. Král je světově uznávaným vědcem a v současnosti vedoucím skupiny molekulárního rozpoznávání na Vysoké škole chemicko-technologické v Praze. Je věřícím křesťanem a ve svých přednáškách se duchovní perspektivě nevyhýbá.

Pokud si o našem hostu budete chtít přečíst více, doporučujeme vám druhé číslo občasníku Za obzorem, ve kterém je s prof. Králem rozsáhlý rozhovor. A mimochodem je tam také spousta jiných, velmi zajímavých článků. Časopis je volně ke stažení zde.

V loňském roce nesl přednáškový cyklus název GENY A MOJE CHOVÁNÍ:

1. Za co mohou moje GENY – úvodní vhled do problému dědičnosti

2. Geny a naše CHOVÁNÍ – za co jsme zodpovědní my a za co naše genetická výbava

3. Co rozhoduje o naší BUDOUCNOSTI – jakou máme perspektivu, jak moc o ní rozhodují naše geny

Každou ze 3 přednášek jsme se pokusili zaznamenat, ale protože nemáme profesionální vybavení, omluvte prosím kvalitu záznamu. Odkazy ke stažení loňských, ale i těch letošních přednášek, najdete v rubrice Ke stažení/kázání, přednášky.